10/02/2020

Een nieuw jaar, een nieuw decennium, een nieuw begin.


2020

Een nieuw jaar, een nieuw decennium, een nieuw begin.

  • Bellum bestaat 20 jaar
  • Bellum bvba wordt Bellum bv
  • een nieuw logo
  • een nieuwe website

20 jaar geleden startte ik met veel ambitie een consultancy bedrijf op met als belangrijkste doel om de kleinere voedingsbedrijven, die zelf niet over een kwaliteitsdienst beschikken, te helpen bij de opzet van hun kwaliteitssysteem en HACCP plan en het behalen van een ISO 9001 en HACCP certificaat.

Daarnaast voerde ik in de eerste jaren nog heel wat audits uit in opdracht van SGS en DNV.

Al snel veranderde het certificatielandschap en kwam er meer en meer vraag naar begeleiding van internationale standaarden zoals BRC en IFS.

Ondertussen is de BRC global standard al aan de 8ste versie toe en de publicatie van IFS Food versie 7 wordt verwacht voor het najaar.

De eisen die worden gesteld aan voedingsmiddelenbedrijven worden steeds zwaarder.

Denk maar aan etikettering, allergenen management, food fraude risico analyse en food defense om er maar enkele te noemen.

De bewustwording bij de steeds meer kritische (en vaak ook meer kwetsbare) consumenten neemt toe.

De veelvuldige recalls door het FAVV naar aanleiding van kruiscontaminatie met allergenen of  aanwezigheid van pathogene micro organismen zoals Listeria en Salmonella maken dat het voor producenten en handelaars steeds belangrijker wordt om te beschikken over een solide voedselveiligheids-en kwaliteitsmanagemensysteem.

Na 20 jaar ben ik nog altijd even enthousiast en gedreven om u met raad en daad bij te staan.

Wil u graag een offerte, neem dan contact op via mail en ik kom indien gewenst bij uw bedrijf langs om uw project te bespreken.

Vriendelijke groeten,

Belinda Alaers

Senior consultant