Over Bellum bv


Belinda Alaers behaalde het diploma van industrieel ingenieur chemie, optie biochemie aan de I.H.A.M. te Mechelen in 1985 (nu Artesis Hogeschool).

Ze startte haar professionele loopbaan bij Procter & Gamble als kwaliteitscontroleur en werkte als aankoper van grondstoffen voor de productie van industriële coatings.

Daarna bouwde ze een carrière uit bij Unilever Belgium, waar zij gedurende 9 jaar actief was in R&D en Quality Assurance. In april 1997 werd zij Lead Auditor kwaliteits- en voedselveiligheidssystemen bij SGS. In september 2000 startte zij haar eigen bedrijf, Bellum bv.

Bellum is een eenmanszaak. Bellum betekent oorlog, maar ook strijd, verwijzend naar de continue strijd om te streven naar kwaliteit.

Bellum is een consultancy bedrijf dat begeleidt en adviseert bij de opzet en de implementatie van kwaliteitssystemen in het domein van de voedselveiligheid.Hiervoor beschikken we over een gedegen expertise in de standaarden volgens ISO 9001, FSSC 22000, HACCP, BRC en IFS.

Kennis van sectorgidsen voor autocontrolesystemen in de sectoren aardappelen, groenten en fruit, bakkerij, brouwerij, chocolade, biscuiterie, confiserie, horeca, groothandel, vlees en vis. Bellum biedt ook zijn jarenlange ervaring aan voor het uitvoeren van interne en leveranciersaudits.

Wij verzorgen ook opleidingen op maat van het bedrijf in hygiëne, voedselveiligheid en training van interne auditoren.

Bellum is erkend als coach door het IPV vzw. (Alimento)

Dit is het opleidings- en begeleidingscentrum van en voor de voedingsindustrie. Bellum heeft het Qfor certificaat sedert 2008. Dit certificaat is een kwaliteitsgarantie van de door Bellum geleverde diensten gebaseerd op een onafhankelijk klantentevredenheidsonderzoek.

Daarnaast is Bellum ook geregistreerd bij het Vlaamse Gewest voor advies (D.V.A. 232397) en voor opleiding (D.V.O. 232396)

Dit houdt in dat Bellum in Vlaanderen ook diensten kan aanbieden die betaald kunnen worden via de KMO-portefeuille.

Voor meer informatie over de aanpak van dit bedrijf kan u altijd contact opnemen. Wij komen graag (kosteloos) langs voor een eerste kennismakend gesprek.

Belinda Alaers

Senior Consultant

Certificates